Stapelgek ?

"Er is binnen de regering nu toch een akkoord bereikt over het afronden van het eindbedrag op het kasticket. In de praktijk zullen stukken van 1 en 2 eurocent daardoor grotendeels overbodig worden. Er is wel een uitzondering voorzien voor medicijnen.        
Vorige week was een eerder akkoord hierover alsnog afgeschoten door de PS. Die heeft nu onder voorwaarden toch ingestemd met het voorstel van Minister van Financiën Koen Geens (CD&V). Zo zal de afronding enkel gelden voor wie contant betaalt. Voor een betaling met een bankkaart is er dus geen afronding mogelijk. Een andere uitzondering zijn medicijnen. De prijs daarvoor blijft ook onder alle omstandigheden hetzelfde."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20140328_01045041.

Ik heb enkele dagen geprobeerd om wat minder zout te leggen op wat minder slakken. Maar het is sterker dan mijzelf. Ik begin te geloven dat ze stapelgek aan het worden zijn in de Wetstraat. Veel energie gaat naar onbestaande of marginale problemen zoals het kiezen van een familienaam, het afschaffen van centjes of het invoeren van een stressbeleid. En de gekozen "oplossing" moet dan natuurlijk nog zo ingewikkeld mogelijk zijn ...

No comments: