Gewauwel

Ik kan het Europees en Amerikaans gewauwel over de Krim niet meer volgen. Een straatrevolutie die werd  overgenomen door op zijn minst verdachte persoonlijkheden verdrijft de corrupte, maar wel democratisch verkozen  regering in Oekraïne en het Westen juicht. De Krim stemt met een overweldigende meerderheid voor Rusland en het politieke Westen staat op zijn achterste poten en dreigt met al dan niet afdwingbare sancties.

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20140316_01027932.

Denkt de EU echt dat ze een efficiënte rol kan spelen in Oost Europa ? Kan ze daar meer dan zich eens te meer grenzeloos belachelijk maken ?  Willen wij bloed verspillen voor de linkse en rechtse oligarchen in het Oosten ? Waar ligt de grens die niet mag overschreden worden ?

2 comments:

Pablo Carpintero said...

De sancties van de EU zijn intussen bekend : http://www.standaard.be/cnt/dmf20140317_01028418. Much ado about nothing. Maar de ministers noemen dat zelf een sterk signaal.

Poetin zit waarschijnlijk te schaterlachen aan zijn bureau.

Pablo Carpintero said...

Washington’s role in the fascist putsch against an elected government in Ukraine will surprise only those who watch the news and ignore the historical record. Since 1945, dozens of governments, many of them democracies, have met a similar fate, usually with bloodshed.
(John Pilger).