Fulton Sheen

"Het Amerikaanse bisdom Peoria maakt bekend dat het proces voor de zalig- en heiligverklaring van de populaire Amerikaanse mediabisschop Fulton J. Sheen voor onbepaalde tijd wordt opgeschort. De maatregel is genomen in samenspraak met de Congregatie voor de Heiligverklaringen nadat het aartsbisdom New York had geweigerd om het stoffelijke overschot van Sheen naar Peoria te verhuizen om er enkele relieken te kunnen van nemen.

Algemeen werd verwacht dat de bisschop al volgend jaar zalig zou worden verklaard. Fulton J. Sheen werd geboren in El Paso. Hij was een van de eerste radio- en tv-predikanten uit de geschiedenis. ... De bisschop overleed in 1979 in New York."

Lees : http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=125364 
en http://www.catholicherald.co.uk/news/2014/09/04/archbishop-fulton-sheens-cause-is-suspended/

Eigenaardig, zéér eigenaardig. De zaligverklaring van Sheen leek zo goed als beklonken.

Zou het kunnen dat dit nog maar eens een eigenzinnig besluit is van de man in het wit die blijkbaar weinig of geen enkele voeling heeft met, of begrip toont voor  bepaalde conservatieve stromingen in zijn kerk ? Of is het een late wraak van bepaalde kringen in New York waar Sheen serieuze problemen had met de niet onbesproken kardinaal Spellman ?

Lees : http://en.wikipedia.org/wiki/Fulton_J._Sheen.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Ik ben blijkbaar niet de enige die achterdochtig is.