Opwarming

"Nooit zaten er meer broeikasgassen in de lucht dan nu. En toch is de opwarming van de aarde al bijna 15 jaar aan het slabakken". ... "Geen wetenschapper weet wat er precies aan de hand is."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20140909_01259972.

Vandaag schrijven ze wit, morgen schrijven ze zwart en overmorgen grijs : iedere wetenschapper heeft zijn theorietje maar niemand heeft een flauw benul van wat er echt aan het gebeuren is. Maar iedereen weet : politiek correct staat vast dat de aarde moet opwarmen : de modellen willen het zo en de rest is ketterij.

Zelfs over cijfers en feiten raken de wetenschappelijke dogmatici het niet eens. Als hun namen maar in de media komen ... Maar daarover wil ik het eigenlijk niet hebben : want ik weet en begrijp er niets van. Ik heb wel mijn mening, maar die is geen cent waard. Niet meer dan die van de sommige gore (met of zonder hoofdletter)  heren die er nog grof geld aan verdienen ook.

Ik wil alleen een paar zinnen citeren die dramatisch duidelijk maken hoe objectief wetenschappelijk onze geleerden en onze media geworden zijn :

"Maar meer broeikasgassen vertalen zich dus al vijftien jaar niet meer in snel oplopende temperaturen. Dat levert niet alleen ammunitie aan klimaatsceptici die menen dat er überhaupt niet zoiets als klimaatopwarming bestaat. Het bezorgt ook bonafide wetenschappers kopbrekens."

Met andere woorden : ontkenners van de "waarheid" kunnen geen bona fide wetenschappers zijn. Dogma nummer zo veel.

Religieuze dogmas spuwen we met de grootste minachting uit ; maar de atmosfeer en de media worden gevuld met een onafzienbare stroom van  duizenden (politiek correcte ) dogmas die we - met ons verstand en onze critische instelling op nul - wel gretig opslokken.

No comments: