Stroomtekort 2

Volgens onze burgemeester is het nog veel erger.

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20140905_01252632.

"De Gentse burgemeester Daniël Termont is allesbehalve gelukkig met het Vlaamse afschakelplan bij een mogelijke blackout in de winter. Een groot deel van Gent ligt in de gevreesde ‘zone 6’, die als eerste afgekoppeld wordt van het net, terwijl andere havensteden zoals Antwerpen minder getroffen worden. Niet eerlijk, vindt de Gentse burgervader.

Bij een mogelijke blackout deze winter is Gent een van de grote slachtoffers. Een groot deel van het havengebied ligt in af te koppelen gebied en ook tienduizenden Gentenaren worden getroffen door het plan. Het hele plan is niet eerlijk verdeeld, stelt de Gentse burgemeester vast.

‘Ik stel vast dat er in de haven van Antwerpen geen enkel licht uit moet, maar de hele Gentse haven wordt wel platgelegd en zonder elektriciteit gezet. In Antwerpen worden geen burgers getroffen, terwijl in Gent 70.000 mensen in het donker zullen zitten. Misschien is daar een zinvolle uitleg voor, maar dan wil ik die graag horen’, aldus Termont op Radio1."

Een zinvolle uitleg ? Wellicht hebben ze daar ook een beetje vogelpik gespeeld ...

5 comments:

Azijn Piet said...

Een zeer kwaadaardige en gemene gedachte : is er misschien een verband met de recente kiesuitslagen ?

Pablo Carpintero said...

oOf hebben een bende jonge ingenieurkens een "project" mogen uitwerken ?

Pablo Carpintero said...

Wij worden van alle kanten in de zak en in het donker gezet !!

Pablo Carpintero said...

Sluit alle privé en publieke topverantwoordelijken voor het misgroeid en verkankerd energiebeleid en iedereen die meegewerkt heeft aan het noodplan in een zo zwaar mogelijke vriesperiode voor 24 uur op in een woning zonder elektriciteit.

D said...

terug de leuvense stoof boven halen.

en de leveranciers van stroomgroepen doen nu goude zaken!
en op wat gaat dat draaien??water?