Naastenliefde ?

" Kerk helpt moeders hun baby’s vinden" nadat ze die eerste "ontvreemd" en verkocht had.

"Dertig jaar na de wanpraktijken in het Lommelse tehuis Tamar, waar in de jaren zeventig honderden vrouwen door kloosterzusters gedwongen werden tot adoptie, neemt de kerk nu toch haar verantwoordelijkheid. De Belgische bisschoppen gaan moeders helpen met hun zoektocht naar hun afgestane baby’s."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20140927_01290645 en http://www.knack.be/nieuws/belgie/bisschoppen-gaan-gedupeerde-moeders-helpen-zoeken-naar-baby-s/article-normal-432663.html.

Véél te laat, véél te weinig, véél te gemakkelijk,  en een hypocriete geste die enkel het instituut dat mede verantwoordelijk was voor deze wreedheden ten goede kan komen. Voor de moeders en de kinderen is het veel te laat, kan het initiatief oude wonden openen en nieuwe veroorzaken.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

"De fouten uit het verleden van de Kerk, de machtskerk, dragen we nog een tijdje mee, ze moeten ons behoeden om dezelfde fouten te herhalen en ons leren om ons als Kerk nederig op te stellen. Er alles aan doen om het leed van de geboortemoeders te erkennen, oprecht berouw hebben en tonen is een eerste stap. Proberen helpen om iets van het leed te lenigen kan een tweede stap zijn.

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/enkel-een-machteloze-kerk-kan-aan-de-kant-van-de-machtelozen-staan/article-opinion-435555.html.

Té gemakkelijk ! Véél te gemakkelijk !!!