Moefti

"De Saudische grootmoefti Sheikh Abdul Aziz al-Sheikh schokt de christelijke wereld met zijn uitspraak dat alle kerken op het Arabische schiereiland moeten worden afgebroken. De moefti liet zich zijn provocerende uitspraak ontvallen tijdens een bezoek aan Koeweit. Zijn uitspraak is des te schokkender omdat de grootmoefti niet een of andere gemarginaliseerde predikant of extremist is, maar dé gezaghebbende religieuze autoriteit in Saudi-Arabië, de thuisbasis van de islamitische heilige plaatsen Mekka en Medina. Bovendien wordt de grootmoefti door de Saudische regering aangesteld. "Vergelijk zijn uitspraak met een oproep van de aartsbisschop van Canterbury of het Vaticaan om moskeeën af te breken of de islam aan banden te leggen. Dat zou een enorme golf van protest veroorzaken", zegt de Britse moraaltheoloog Alexander Lucie-Smith aan 'Catholic Herald'."

Lees : http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=130399.

Vergoelijkende commentaren zullen niet uitblijven. En ik schreef het al meermaals :  begrip moet inderdaad steeds van één kant komen !

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Lees ook :

http://www.catholicherald.co.uk/commentandblogs/2015/03/19/how-can-the-west-keep-up-good-relations-with-saudi-arabia-when-its-chief-religious-leader-wants-churches-destroyed/.

Maar we zullen het wel weer verkeerd begrepen hebben ...