Ziekte

"De copiloot van de verongelukte Airbus van Germanwings hield maandenlang zijn ziekte verborgen voor zijn werkgever. ‘Hij kon dat omdat huisartsen onvoldoende communiceren met de bedrijfsarts’, zegt professor Arbeidsgeneeskunde Lode Godderis. Hij pleit voor een beter contact tussen beiden, schrijft Het Nieuwsblad.

Godderis voerde een onderzoek uit bij 400 huisartsen en 250 bedrijfsartsen. ‘72 procent van de huisartsen gaf aan dat hij de bedrijfsarts van zijn patiënt niet kent. 45 procent ondervond praktische problemen om contact op te nemen met hem, terwijl een derde er gewoon niet aan dacht.’

De link tussen beide is nochtans belangrijk, vindt Godderis. ‘Als pakweg een buschauffeur geneesmiddelen krijgt voorgeschreven omdat hij psychische problemen heeft, dan heeft dat een impact op hoe hij zijn job uitoefent. En dan zou het goed zijn dat een bedrijfsarts dat te horen krijgt.’"

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20150330_01605235.

Ik vind dat een totaal onverdedigbare stelling. De wereld op zijn kop ! Waar gaan we naartoe indien alles wat de uitoefening van een job kan beinvloeden aan de bedrijfsarts moet worden medegedeeld. Waarom deze bevoorrechte positie van de bedrijfsarts ? En indien er geen bedrijfsarts is, moet de bedrijfsleiding dan verwittigd worden ? Dat is toch onvoorstelbaar en draait de verantwoordelijkheden onderste boven ?

Waar blijft het beroepsgeheim van de huisarts ? En vooral : waar blijft onze privacy ?

No comments: