Waltzing Mathilda

"De persoonlijke gegevens van de wereldleiders, die aanwezig waren op de G20-top in Australië, werden per ongeluk vrijgegeven door de Australische immigratiedienst. Het informatielek komt nu pas aan het licht.

Een medewerker van de immigratiedienst stuurde onbedoeld de paspoortnummers, VISA-gegevens en andere persoonlijke informatie van 31 wereldleiders door naar de organisatoren van het voetbaltoernooi de Asian Cup. ...

 De wereldleiders werden echter niet op de hoogte gebracht van het lek, omdat de immigratiedienst de kans klein achtte dat er zware gevolgen zouden zijn.

‘De oorzaak was een menselijke fout, maar de risico’s blijven beperkt’, zegt de woordvoerder van de immigratiedienst."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20150330_01605399.

Die immigratiedienst is dus rechter en partij !

Overigens heb ik mijzelf  in een of ander verloren ogenblik al een paar maal betrapt op het bekijken van "reality" programmas over de controles bij het betreden van het Australisch grondgebied. Mijn haren gingen er rechtop van staan ! Kan dat zo maar allemaal ?

Ik heb me nooit geroepen gevoeld om Australia met een bezoek te vereren (of is het belasten). Na het bekijken van die programmas en het lezen van die avonturen is dat nog véél minder het geval.

No comments: