Cabinetards

"Eerst werken als kabinetschef voor een minister en daarna diens beleid aanvallen ter eigen eer en glorie en portemonnee? Niet koosjer ...".

"Ook moraalfilosofen kijken met gemengde gevoelens naar de demarche van Isenbaert. ‘De ex-kabinetschef verandert werkelijk helemaal van kamp’, zegt Antoon Vandevelde (KU Leuven). ‘Eerst voerde hij het beleid uit van de federale regering, nu valt hij aan wat hij mee op poten heeft gezet. De boswachter wordt zo stroper. Hij kent de dossiers van binnen en van buiten, bouwde op kosten van de overheid een ongelooflijke expertise uit en bezit daardoor unieke kennis die hij nu gaat commercialiseren voor puur persoonlijk gewin. Dit is ook een symptoom van een ander soort belangenvermenging, waarbij geld de politiek tracht te beïnvloeden. Nu lijkt het alsof de overheid en de bedrijven onder één hoedje spelen. In die zin lijkt de opstap dan weer weinig vreemd.’"

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160407_02224398.

Is het niet bijzonder vreemd dat er voor alles en nog wat regeltjes en wet-jes bestaan, maar niet voor de overstap van cabinetards naar de privé sector ?

No comments: