War (2)

"Curtis Scaparrotti - nu nog Amerikaans generaal, spoedig hoogste commandant van de NAVO - vindt dat Russisch president Poetin een waarschuwing verdient voor het lastigvallen van Amerikaanse schepen en vliegtuigen. Daarna moeten de VS ook bereid zijn militair op te treden tegen Moskou, vindt de generaal.

Binnenkort wordt Scaparrotti commandant van het Amerikaanse European Command, en daarmee de belangrijkste Amerikaanse militair in Europa. Zijn harde reactie op de Russische militaire acties is dan ook belangrijk.

‘We moeten ze (de Russen, red.) duidelijk maken wat acceptabel is’, zei de generaal tijdens een hoorzitting in de Amerikaanse senaat. ‘En als dat gebeurd is, moeten we ook tot actie overgaan. Ik denk dat Poetin tot het uiterste gaat om te kijken hoe vastberaden we zijn. Het is roekeloos, niet te rechtvaardigen en gevaarlijk.’"

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160422_02252090.

Onvoorstelbaar toch ? Roekeloos, niet te rechtvaardigen en gevaarlijk ?

Zie ook de recente post : "War".

3 comments:

Pablo Carpintero said...

De vraag is niet of ze erin gaan vliegen ; de vraag is wie dat het eerst zal doen ...
Wie is het wanhopigst ?

Anonymous said...

Ik vertrouw Poetin niet, maar ik vertrouw ook de leiders van de Amerikaanse oorlogsindustrie niet. Die vraagt niet beter dan een nieuwe koude, nee zelfs warme oorlog. De investeringen moeten renderen.

Pablo Carpintero said...

Enig tegengift : Koude Oorlog terug van (nooit) weggeweest? Over Russische agressie en westerse defensie - lees : http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2016/04/22/koude-oorlog-terug-van-nooit-weggeweest-over-russische-agressie-en-westerse-defensie.