Nooit op dinsdag ?

Eenieder weet dat, wanneer je beslist op dinsdagavond uit te gaan eten, de keuze van restaurants behoorlijk beperkt is, zeker wanneer het gezelschap niet wenst om de stad in te trekken.

We kwamen dus terecht in een van mijn vroegere favorieten, de Nenuphar in Afsnee. Toen de uitbaters enkele jaren geleden op rust gingen werd de zaak overgenomen door de man die eerder het ook overbekende  Patijntje heropend had.

Over het kader binnen en buiten valt niets negatiefs te vertellen ; dat is zeer aangenaam, en de ligging aan de Leie is "imprenable". Ik ging er heen met hoge verwachtingen, maar van de vroegere culinaire glorie blijft niet veel over.

In een paar woorden : presentatie zonder enige fantazie (de slibtongetjes leken een beetje op een soortement karton, maar smaakten gelukkig iets beter ; de porties simmenthal waren eerder minimalistisch voor de prijs en leken alles behalve aantrekkelijk, behalve indien je graag grijsachtig vlees eet ; de frieten waren slecht afgebakken en plat ; zowel het vlees als de tongetjes werden begeleid door een minimaal potje sla ; de mayonaise (en een paar andere sausjes) waren veel te zout. De rest (voorgerechten en desserts) was acceptabel, zonder meer.

En o ja, de amuse bouches waren enkele minimale  toastjes met (veel te zout!) beleg en twee broodjes voor 5 personen ;  een van de bestelde hoofdschotels en een van de bestelde desserts (uit een op zich al beperkte kaart) waren niet verkrijgbaar.

De Nenuphar is verzonken tot  doorsnee kwaliteit aan sterk overtrokken prijzen. Toen de vorige uitbaters met pensioen gingen betreurden velen in Gent de verdwijning van een culinair monument(je). En dat is dan ook gebeurd.

Van het winnende duo : ligging en hoge kwaliteit blijft alleen de ligging over. Maar daarvoor wil ik geen supplement betalen !!

Ik ben geen "gemakkelijke" restaurantganger maar ik kan zo onmiddellijk een tiental resto's opnoemen die in het Gentse betere kwaliteit leveren tegen lagere prijzen.

Zie ook : https://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g3785410-d3785414-Reviews-or10-Nenuphar-Afsnee_East_Flanders_Province.html#REVIEWS en http://www.nieuwsblad.be/cnt/083j9a18.

2 comments:

Anonymous said...

Een mindere dag ?

D said...

volgende keer gaan we naar de frituur!!!
daar ist ook niet meer goedkoop maar toch nog véééél goedkoper als daar.
32e (op de kaart) voor filé pur(tje)met niet genoeg afgebakken friet en 2 blaadjes sla en 1/4 tomaat is toch wat overdreven vind ik.
was éérlijk gezegd beschaamd om der iets vd kaart te kiezen!!!!!

ofwel komen we niet meer op maandag & dinsdag.