Dom

"Hoezo ‘we zitten middenin een technologische revolutie’? En hoezo ‘het gaat sneller dan ooit’? Deze slogans uit Silicon Valley die de laatste jaren vaak te horen zijn, stroken niet met de economische werkelijkheid. Sterker nog, we zitten juist in een periode van stagnatie, de economie groeit al tien jaar nauwelijks en het gebrek aan grote uitvindingen leidt ertoe dat dat nog decennia zo zal blijven.

Het is een stelling waarmee de Amerikaanse econoom Robert Gordon dwars ingaat tegen de tijdsgeest. Zijn in januari verschenen boek The Rise and Fall of American Growth gaat de wereld rond op een manier die vergelijkbaar is met hoe Kapitaal in de 21ste eeuw van Thomas Piketty twee jaar geleden furore maakte. Dat boek zette definitief het thema economische ongelijkheid op de agenda. Gordons werk geeft een draai aan de discussie over de relatie tussen innovatie en economische groei."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160408_02227446.

Dat me van onze groeiverslaving af moeten ? (Bijna) zeker  weten.

Dat het tijdperk van de grote technologische vernieuwingen voorbij is ? Je moet bijna een vooraanstaand economist zijn om zo iets doms te vertellen.

Nè !

No comments: