Léonard

Het is even stil geweest. Te stil.

Waarschijnlijk daarom lanceert De Standaard een "extra bijlage" met een "exclusieve enquete" over aartsbisschop Léonard en zijn priesters onder het thema :  Vlaamse "Priesters vallen Léonard af".

Ik zal hier niet op ingaan, er is over dat onderwerp al meer dan genoeg geschreven, bericht en soms "geluld", maar wil enkel  melden dat het opbouwen van een significante enquete een moeilijke opdracht is waarvan de meeste journalisten (en zelfs sommige enquete bureaus) blijkbaar geen kaas gegeten hebben, en / of waarvan ze de regels en de broodnodige toelichting naar gelang het hen past melden of  vergeten.

Verder zie ik  niet in waarom de media de kerk verder om zeep willen helpen. Een niet onbelangrijk deel van haar snel slinkend aantal  bedienaars is daar al jaren volop mee bezig. Niet uit kwaadwilligheid ; bijlange na niet ! Maar uit blindheid,  uit schrik voor hun leeglopende kerken, en nu en dan zelfs uit lafheid of uit ... domheid.

Hard maar waar !

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Uit schrik voor hun leeglopende kerken ? Ze moeten nu toch al lang ingezien hebben dat hun nieuwlichterij geen enkel resultaat heeft opgebracht ? Integendeel !