Multiculturaliteit

"De Britse premier David Cameron bestempelt het multiculturele beleid in Groot-Brittannië als mislukt. Hij treedt daarmee in de voetsporen van de Duitse bondskanselier Angela Merkel."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=3S360PVE&word=cameron.

Links en rechts beginnen ogen open te gaan, en niet van de minste. Ik hoop alleen dat het niet te laat is. Ook hier bij ons hoor ik meer en meer gegrom onder vrienden en kennissen, op de straat en in de winkel, maar dat blijft nog in sourdine, omdat de mensen drommels goed weten dat het niet politiek correct is. En wie niet politiek correct is, ja d ie kan de pot op nietwaar ? Die zet zichzelf bijna automatisch buiten de welmenende maatschappij. Die wordt als achterlijk conservatief bestempeld.

Lees ook http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=3E35UPTP en de commentaren erop. Sommige zaken mogen inderdaad nog altijd niet gezegd worden.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

De tongen komen los. Lees : http://www.vandaag.be/buitenland/59483_ook-sarkozy-vindt-multiculturalisme-europa-een-mislukking.html.

"We zijn te veel bezig geweest met de identiteit van de persoon die aankwam en te weinig met de identiteit van het land dat die persoon ontving". ...

"We willen geen samenleving waar verschillende gemeenschappen naast elkaar bestaan. Wie naar Frankrijk komt, aanvaardt te versmelten in een enkele gemeenschap, de nationale gemeenschap. Als je dat niet aanvaardt, dan moet je niet naar Frankrijk komen", besloot hij.