Proficiat meneer Decleir !

"Acteur Jan Decleir heeft een Gouden Erepenning van het Vlaams Parlement geweigerd.

Gisteren kregen Raoul Servais, Erwin Provoost en Jan Verheyen een Gouden Erepenning van het Vlaams Parlement. Het was de bedoeling dat ook Jan Decleir zou gelauwerd worden, maar de acteur had laten verstaan dat hij geen nood had aan zo'n onderscheiding.

Decleir liet in een reactie aan de krant De Morgen weten dat hij geen penning wilde aanvaarden uit de handen van N-VA-er Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaams Parlement.

Filmmaker Raoul Servais verwees in zijn dankwoord dan weer naar een aantal 'Vlaams-nationalistische ontsporingen' uit het verleden' en waarschuwde voor het 'het virus van het totalitarisme'."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110203_085.

Een welgemeende proficiat, meneer Decleir !!

En een willekeurig uitgepikte, typisch Flaamsgezinde reactie :

"Het is nog niet genoeg , dat we dagelijks en al sinds 1830 vernedert worden door de Franstaligen die zich gedragen als kortzichtige nationalisten met een tunnelvisie, waarin zij het uitverkoren volk zijn en dan worden we nog in de rug geschoten door eigen volk, typisch Vlaams, Decleir een heel groot acteur , maar een klein bekrompen menseje."

De splinter en de balk; weet je wel ... arm, arm Flaanderen ! Ik word zo stilaan echt beschaamd en diep bedroefd bij het lezen van die bekrompen, baarlijke en flamingantische onzin ...

3 comments:

Pablo Carpintero said...

En, op een ander gebied, ook een welgemeend proficiat aan de Antwerpse chef-kok die Michelin op voorhand laat weten dat hij iedere aangeboden ster zal weigeren.

Lees = http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=G2I35SOEO.

Pablo said...

Lees : http://www.vandaag.be/binnenland/58786_jan-decleir-over-vlaams-parlement-stelletje-knoeiers.html.

Pablo said...

Alleen goden kuchen niet - lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=8U36BHQH en de lezersreacties.

Hij zal het geweten hebben die arrogante acteur dat hij het gedurfd heeft de superarrogante Flaamse politici aan he pakken. Dat doe je niet ongestraft. Hopelijk vaagt hij er vierkant zijn ... aan.