Graaizucht

"Wie niet komt opdagen voor een etentje in een sterrenrestaurant of kort op voorhand afzegt, zal in veel zaken een schadevergoeding van 100 euro per persoon aangerekend krijgen. ...

De restaurants maken zware verliezen als ze het voorziene eten gewoon moeten weggooien en dat pikken ze niet langer. De schadevergoeding - ook 'no-show fee' genoemd - wordt automatisch afgeboekt van de kredietkaart van de klant. Die moet bij reservatie zijn kaartnummer verplicht doorgeven."

Lees : http://www.vandaag.be/binnenland/77648_noshow-fee-van-100-euro-in-restaurants.html.

Wier denken die uitbaters dat ze zijn ? Wereldvermaarde chirurgen, of advocaten of zo ? En de argumentatie is pure larie. In ieder goed geleid bedrijf - en niet alleen in de eetfabrieken met of zonder sterren - zijn de no shows verrekend in de gecalculeerde prijzen. En wat moeten ze weggooien ? Ze weten niet eens wat de klanten exact gaan bestellen. Dat is pure graaizucht, en alle middeltjes helpen.

Ik zelf zal wellicht niet  meer gaan eten in een sterrenrestaurant want daar gaat het - in de allermeeste gevallen want er zijn eerbare uitonderingen - meer om sfeer en om gezien te worden dan om wat in het bord belandt. En ik reserveer in geen enkel eethuis waar mijn kaartnummer gevraagd wordt. Een telefoonnummer kan nog net. Een kaartnummer : nooit ofte jamais !

Indien alle klanten zo redeneren zullen we snel zien wie het het langst uithoudt !!

1 comment:

Anonymous said...

Onnozel manneke ! Wie het het langst uithoudt ? De eettempels natuurlijk met hun astronomische prijzen !