Jongeren betalen

Volgens de Jong CD&V voorzitter pakken de besparingen in de nota Di Rupo eenzijdig de jongeren aan. Hij roept op tot een breed protest.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=PK3GCN6M (en probeer je niet te zeer op te winden bij het lezen van dit dogmatisch evangelie).

De jongeren weten niet beter. Wij hebben hen - als een klasse - opgevoed tot politiek correcte aangescherpte egoïsten en moeten en zullen daar de kosten van dragen. Ik begin dat gezeur kotsbeu te worden. Wij ouderen hebben ons ganse leven zwaar betaald om een degelijk pensioen te krijgen en het is niet onze fout dat de overheid dat volledig verkwanseld heeft door een verkeerd systeem en te hoge uitgaven op andere vlakken.

Misschien moet er maar eens en voor altijd beslist worden dat de ouderen vijf jaar pensioen krijgen en nadien maar hun plan moeten trekken ? Dan kunnen de jongeren in welstand en "vrede" leven, zonder nog door al die nutteloze oude "zakken" gestoord te worden.

Overigens is er in de vrije markt, waar we toch niet meer aan bijdragen, voor ons  geen plaats meer. De jongeren zullen dus wel gelijk hebben.

Ggrrrr.

1 comment:

Azijn, Piet said...

Je moet het maar meemaken dat je door een jongere werkloze verweten wordt dat je als gepensioneerde op zijn kosten leeft !!