Short sellers

Een Nederlandse hoogleraar vindt dat we allemaal onnozele domme ge weet wel wat zijn. Hij schrijft "Lang leve de short sellers". Short sellers frauderen niet, ze brengen de fraude aan het licht en dragen bij tot betere kapitaalsbesteding.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=GF3EQL6R&word=%22lang+leve+de+short+sellers.

"In plaats van short selling aan banden te leggen, zouden toezichthouders beter meer werk maken van de jacht op koersmanipulatie en op het verspreiden van valse informatie. Voor de rest laten ze beter de vrije koersvorming zijn werk doen.

Wees dus blij dat er short sellers in de markt zijn die tegen de stroom in durven gaan en ons attent maken op zwakke en problematische ondernemingsmodellen. Lang leve de short sellers."

Een hoogleraarschap is niet noodzakelijk een teken van diepe wijsheid. Er lopen, alleen al in ons eigen apenlandje, honderden voorbeelden van die stelling rond.

Ik kan alleen maar besluiten : sommige mensen blijven ziende blind en willen hun diep dogmatisch geloof in de "vrije" markten niet in vraag stellen. Zij leren het nooit.

1 comment:

Johan said...

Hier ben ik het (nog) eens helemaal eens met onze confused and contrarian. Het verbieden of minstens aan banden leggen van short selling is weliswaar niet alleen zaligmakend, het zou toch al een goede stap zijn.