"Stekke tsiepkes"

De vroegere woordvoerder van Brussels Airport slaat nagels met koppen :

"Ons land is maar een schort groot en totaal feodaal gedesorganiseerd. Gemeenschappen, gewesten, provincies, taalgrenzen, paritair samengestelde whatever, postjes, politiek gekleurde middenveldorganisaties die elke gelegenheid te baat nemen om zand te gooien in de raderen van vernieuwing om postjes, benoemingen en verworven rechten ongenuanceerd veilig te stellen. Wafelijzerpolitiek die leidt tot een hoofdstad met meer politiezones dan seizoenen in het jaar."

"Los van het waanzinnige prijskaartje daarvan: dat KAN niet efficiƫnt werken. De politiek toont meer aandacht voor Halle-Vilvoorde dan voor integratie en veiligheid. We weten al wat de gevolgen zijn: we gooien met nog wat meer bommen op Irak en Syriƫ. Wat we moeten doen is stoppen met wapens leveren in die regio. Afkicken van onze olieverslaving en elke economische relatie 'on hold' zetten met landen die fundamentele groeperingen ondersteunen."

Lees : http://www.demorgen.be/binnenland/voormalig-woordvoerder-van-brussels-airport-ongemeen-scherp-na-aanslagen-b53a54dc/.

Ik had het niet beter kunnen schrijven.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Ik had er misschien nog het woord "navelstaarderij" kunnen doorweven.