Sultan ?

"Machteloos en verdeeld is Europa de speelbal geworden van het autocratische regime in Turkije. Een politiek blok van 28 landen, ­samen een half miljard inwoners, de grootste economische speler ter wereld, eet beschamend uit de hand van de dictator Recep Tay­yip Erdogan. Er rest geen andere optie meer."

"Er staat geen rem meer op de Europese vernedering."

"Als Turkije dit Europa niet uit de penarie redt, valt het uit elkaar. Dat is de koele afweging. De Turkse premier Ahmet Davutoglu kwam gisteren nog eens 3 miljard euro bijtanken en kreeg moeiteloos wat hij vroeg. De meest kwellende vraag is: heeft dit triomfantelijke Turkije er wel belang bij ons snel van de asielcrisis te verlossen?"

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160307_02170372.

"Geen enkele fractie in het Europees Parlement had een goed woord over voor de Raadsbeslissing om Turkije te laten bepalen wie vluchteling is en wie niet. "Europa heeft zijn toegangssleutel aangeboden aan de sultan", fulmineerde Guy Verhofstadt ..."

Lees : http://www.knack.be/nieuws/wereld/we-geven-de-sleutels-van-europa-aan-sultan-erdogan-verhofstadt/article-normal-676063.html.

De media staan bol van de verontwaardiging, en terecht.

Derde keer, goede keer ?

No comments: