Kilometerheffing

"De Vlaamse ambtenaren die moeten toezien op de correcte betaling van de kilometerheffing door zware trucks, kunnen niet garanderen dat buitenlandse overtreders effectief beboet worden. Tenzij ze hen op heterdaad betrappen en van de autoweg plukken.

Vanaf morgen, 1 april, moeten alle vrachtwagens van meer dan 3,5 ton die op de autosnelwegen en ringwegen van de drie Belgische regio’s rijden, een kilometerheffing betalen. Boetes van 1.000 euro per overtreding moeten nalatige transporteurs afschrikken, maar het controlesysteem blijkt helemaal niet waterdicht."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160330_02211528.

Een van de redenen waarom deze heffing werd ingevoerd was om de buitenlanders mee te laten betalen voor de aanleg en het gebruik van onze wegen.

Zijn wij dan totaal incompetent om ook maar één zinnige maatregel in te voeren zonder dat dit gepaard gaat met enkele "gaffes" ?

Wij wonen echt in het land (én de streek) van het "wij zien wel", van het "laat maar" en van de gaffes ...

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Een ramo ? Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160401_02213696.

D said...

en heb vandaag een brief (van m'n werk)gekregen ivm de werking rond dat spel voor de km heffing en als het niet werkt is het ook miserie zelle.wat ge dan allemaal moet doen voor ge moogt vertrekken...
hopelijk werken die prutsen goed...