Kritiek

"De kritiek op de Belgische veiligheidsdiensten in de Amerikaanse media varieert van gematigd tot virulent, en is niet helemaal verschillend van de kritiek in eigen land. Het beste dat erover gezegd wordt, is dat het vroeger slechter was en dat er een inhaalbeweging aan de gang is. Maar dat sinds de aanslagen in Parijs groepen die banden hadden met Belgiƫ gedurende vier maanden ondergedoken konden blijven, gevoed en gefinancierd werden, ondertussen operationeel bleven, en acties konden voorbereiden, om uiteindelijk dodelijk toe te slaan, wordt nergens als een gloriemoment omschreven."

Lees : http://www.knack.be/nieuws/wereld/vs-specialisten-bekritiseren-shitty-belgische-veiligheidsdiensten/article-normal-682193.html.

De Amerikanen denken blijkbaar dat zij het terrorisme door en door kennen en anderen lessen kunnen geven hoewel ze er de laatste jaren zelf bijzonder weinig van gebakken hebben.

Toch raken hun vragen een gevoelige snaar bij mij : onze veiligheidsdiensten "schijnen" - en  hopelijk is schijn bedrog - niet bijzonder gericht en professioneel te werk te gaan.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

De Amerikaanse kritiek is arrogant en misplaatst.

"Dat wij in de huidige toestand zijn terecht gekomen is grotendeels te wijten aan het fundamenteel verkeerd beleid dat door de Amerikaanse diensten werd gevoerd, en waarbij zowel leugens als totaal onaanvaardbare methoden werden aangewend".

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/de-misplaatste-arrogantie-van-de-amerikaanse-veiligheidsdiensten/article-opinion-682969.html.