Childism

"John Wall is hoogleraar filosofie en ethiek aan de Rutgers-universiteit in de Amerikaanse staat New Jersey. Op uitnodiging van het Kinderrechtencommissariaat was hij zopas gastspreker in het Vlaams Parlement, waar hij een onderbouwd pleidooi hield voor ‘childism’. Dat gaat een stap verder dan een lijstje met rechten en plichten van kinderen.

Een nieuwe term, die uitleg behoeft. Wat is dat, childism?

‘Het is een visie die ingaat tegen het ingeburgerde en patriarchale idee dat je eerst volwassen moet worden voor je meetelt. Kinderen en jongeren maken een derde van de bevolking uit. Die zetten we nu in de wachtkamer: wacht maar tot je groot bent... Ik pleit ervoor om de jeugd nu al voor vol te aanzien. Kinderen en jongeren hebben heel eigen ervaringen, die ons wereldbeeld in vraag kunnen stellen. Politici kunnen daar vandaag rekening mee houden, maar ze hoeven niet. De jeugd kan hen niet onder druk zetten, omdat ze geen stemrecht hebben.’"

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160530_02315099.

Zijn er werkelijk geen grenzen meer aan de waanzin ? Is de publicatiedruk in academia werkelijk zo enorm dat om het even welk pseudo wetenschappelijk gespin in de media belandt ?

En moet ik als sterk overbelast belastingbetaler nog bijdragen tot het verspreiden van die onzin ?

No comments: