Etienne Vermeersch

"Het is evident dat het vastpinnen van kinderen en jongeren op een vooraf bepaalde 'identiteit' een hypotheek legt op hun kansen om later werkelijk zelfstandig te worden. Schooluniformen kunnen de dialoog bevorderen als allen, van welke afkomst ook, hetzelfde uniform dragen. Iedere andere opdeling op basis van kledij heeft alleen kliekjesvorming en hokjesdenken tot gevolg en onderdrukking van de individuele ontwikkeling. Van een volwaardige dialoog is dan geen sprake meer. Godsdienstige kledij bij minderjarigen is pedagogisch een onding, althans in een verlichte, pluralistische maatschappij.

En waarover zou die dialoog volgens Boeve moeten gaan? Of jonge moslims de islam kennen weet ik niet, maar wie het leerplan godsdienst van het katholiek onderwijs gevolgd heeft, heeft niet geleerd wat christendom is, laat staan katholicisme.

Kerngeloofspunten zoals de Drieëenheid (Drievuldigheid), God de Vader, God de Zoon, de Menswording en de Verlossing komen daar volgens de index niet in voor, en ook niet dat de maagd Maria de moeder van Jezus en dus 'Moeder Gods' is. De moslims zullen zich daar heel vlug thuis voelen, want dat God geen zoon heeft is eveneens een basisdogma van de islam."

Lees : http://www.demorgen.be/opinie/dringt-salafisme-binnen-in-katholieke-scholen-b87e8c3a/ .

Mijn kursiefjes. Onvoorstelbaar ! Wat doen die daar in die klassen ?

Indien ik een Roomse bisschop was zou ik mij waarschijnlijk niet meer in het openbaar durven vertonen !! En een weg terug is er ook  niet meer ; enkel nog een fuite en avant.

En waar die uitkomt ?

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Gerard Bodifee geeft er ook terecht lappen op : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160510_02282550.

Pablo Carpintero said...

Het "katholiek" onderwijs heeft mijns inziens geen enkele bestaansreden meer.