Meerderjarig

'Hoog tijd om minderjarigen als volwaardige mensen te bekijken en te behandelen'

'Minderjarigen moeten ruimte krijgen voor inspraak en dialoog op elk niveau', schrijft Erika Coene van de Gezinsbond. 'Daarom pleiten wij voor een systeem van getrapte meerderjarigheid.'

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/hoog-tijd-om-minderjarigen-als-volwaardige-mensen-te-bekijken-en-te-behandelen/article-opinion-705333.html.

Waar ligt de grens van de politiek correcte waanzin ?

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Een lezersreactie :

"In onze tijd was iedereen pas op 21 jaar handels bekwaam, stemgerechtigd en meerderjarig. Niemand in de uitgebreide kring van klasgenoten, jeugdbeweging, jeugdclub, familie-, vrienden- en kennissenkring had daar problemen mee op een zeldzame uitzondering na. De problemen zijn pas later gekomen toen linkse bewegingen en hun welzijnszorgers zich specifiek op de jongeren gingen richten om vooral jongeren "weerbaar" te maken, kwestie van voor klandizie te zorgen voor hun rode "welzijnswinkels" en nu zou men verlagen naar 16 jaar ... te gek om los te lopen en nog meer om problemen vragen. En wat mij betreft mogen alle inwijdingsrituelen, doopsel, lentefeest, 1e en plechtige communie, hoofddoekendracht, bar mitswa en dergelijke ook allemaal opgeschoven worden tot de leeftijd van 18 jaar, want dan pas is iemand in staat om ZELFSTANDIG te kiezen ... los van welzijnswerkers die klandizie zoeken voor hun "winkel" ... !!!"

(Emiel Segers in Knack).

Misschien is alles niet zo rood en links als hier staat beschreven, maar in de grond heeft de man zeker gelijk ! Niemand kan de natuurwetten herschrijven !

Pablo Carpintero said...

Uit de politiek correcte catechismus :

V : waar ligt de grens aan de politiek correcte waanzin ?
a : er is geen grens aan de politiek correcte waanzin.