Gas stinkt

Over de infame GAS boetes en de willekeur van de overheid :

"We hebben bij nader inzien te maken van een commercialisering van de zeden. Goed is wat je geen cent kost, slecht wat je gaat betalen. Kortom, wie zich gedeisd houdt, riskeert niets. Even verder geredeneerd wil dat zeggen: doe ook niet (ook niet het goede) wat je iets kan kosten.

De overheid geeft hiermee als boodschap: de deugdzaamheid van de deugd zit hem in de kostprijs van de ondeugd. Deugdzaamheid op zich heeft dus geen waarde. Ik begin me stilaan af te vragen wat erger is, de slaande handen van vroeger of de graaiende handen van nu.

Het leert ons iets over de geest van onze tijd: alles is te koop, alles heeft zijn prijs. Niets heeft nog een intrinsieke waarde, alleen een financiƫle. Het lijkt wel of onze overheden niets hebben geleerd van de financiƫle crisis. Die was, dacht ik, het gevolg van dergelijke redenering: goed is wat geld opbrengt, slecht wat geld kost."

Lees : http://www.knack.be/opinie/columns/mark-van-de-voorde/gas-boetes-juridische-miskleun-en-absurde-verzinsels/opinie-4000210507028.htm.

No comments: