Sterrenchefs

"Sterrenchefs Peter Goossens en Yves Mattagne doen een oproep aan de regering Di Rupo om iets te doen aan de loonkost in de horeca. Volgens de topkoks dreigen er in ons land nog meer restaurants te verdwijnen door de hoge belasting op arbeid."

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/sterrenchef-peter-goossens-luidt-noodklok/article-4000209974300.htm.

Het is goed mogelijk dat de loonkost in België de pan uitswingt. Maar dan moeten er algemene maatregelen genomen worden ; zeker niet specifiek voor de horeca.

Sterrenchefs werken voor een luxe markt. Indien de klanten niet bereid zijn om de prijzen te betalen die deze sector "moet" aanrekenen om rendabel te blijven dan moet deze sector maar verdwijnen. Waarom zou ik de etentjes van de rijkere bevolking (ik schreef hogere klasse, maar heb dat snel gewist : er is niets hogers aan die klasse) moeten subsidiëren ?

Laat de staat instaan voor de basisbehoeften van de bevolking en van een rechtvaardige samenleving. De rest is overbodige -  en in de huidige omstandigheden onbetaalbare - luxe.

Maar dat is de mening van een liefhebber van lekker eten die zich dergelijke uitwassen niet kan en niet wil veroorloven.

4 comments:

Pablo Carpintero said...

Zolang we blijven leven alsof de staat Sint Niklaas, Sint Maarten, de Kerstman, de Paashaas en de Greef is zullen de problemen in dit land nooit opgelost raken !

Anonymous said...

die hogere klasse zijn de baas he en de kleine klasse moet knikken...
(en zeker niet schudden van links naar rechts)

ze mogen aan die mannen hun winst - inkomen niet raken he.

waar gaan we terecht komen binnen ... jaren (of jaar-maanden)

Pablo Carpintero said...

Je reactie past eigenlijk beter bij de volgende post "Regels" maar alla ...

Anonymous said...

dat stond er toen nog niet op hé...