Die Léonard toch ...

"Aartsbisschop André-Jozef Léonard is wel degelijk nog steeds gekant tegen het homohuwelijk. Dat laat hij in een opmerkelijke lezersbrief weten.

Léonard reageert met de brief op het standpunt van Yves Desmet in deze krant afgelopen vrijdag. Daarin stond dat zelfs "Godfried Danneels en André Leonard zich niet meer druk maken om het burgerlijk homohuwelijk".

Begin juni liet kardinaal Danneels in een interview weten dat hij geen graten ziet in een verbintenis tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. Léonard trad hem toen bij.

Maar dat is allemaal verkeerd begrepen, zegt de aartsbisschop nu. Mensen van hetzelfde geslacht kunnen voor Léonard wel fiscale of andere materiële verbintenissen afsluiten, maar dat maakt van hen nog geen echtpaar. "Ik blijf ernstige en fundamentele ethische bedenkingen hebben bij het burgerlijk homohuwelijk", schrijft de aartsbisschop."


Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1657146/2013/06/24/Leonard-Ik-heb-nog-steeds-problemen-met-homohuwelijk.dhtml.

Heeft die man nu nog altijd niet begrepen hoe achterlijk zijn standpunten zijn en dat hij zijn meningen zo snel mogelijk moet aanpassen aan de tijdsgeest ? Euh ...

Maken zijn tegenstanders dan niet exact dezelfde fout die ze hem en zijn trawanten verwijten ?

"Dat is de fundamentele denkfout die de christendemocratie opnieuw maakt: niet dat ze respect opeist voor haar ethische normen en waarden, want die wil iedereen haar best gunnen, maar wel dat ze die ook mordicus wil opdringen aan het overgrote deel van de bevolking die hun waarden niet langer deelt."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1655799/2013/06/21/Vreemd-dat-christendemocratie-rond-ethische-thema-s-dezelfde-fouten-blijft-maken.dhtml.

"Respect", "best gunnen", "overgrote deel van de bevolking" ...  Die tekst geeft mij een bijzonder bittere nasmaak ...

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Lees ook : Te weinig artsen willen helpen met euthanasie.

Lees : http://www.standaard.be/cnt/DMF20130623_032.

En hoe zou dat komen denk je ?