Wiens brood men eet ...

"Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en federaal premier Elio Di Rupo (PS) hebben gisteren voor het eerst vergaderd over de loonkosten en maatregelen om de concurrentiepositie te versterken. Pee­ters verwacht dat er de komende dagen en weken ‘stappen zullen worden gezet’: ‘We kunnen niet wachten tot na de verkiezingen van volgend jaar. We moeten nu actie ondernemen.’

Net op dat moment waarschuwen de hoofdeconomen van ING België, KBC en BNP Paribas Fortis in hun vooruitzichten dat de Belgische economie in 2014 voor het eerst niet langer tot de kopgroep van de eurozone zal behoren. ‘We dreigen niet weg te vallen uit de kopgroep, maar uit de buik van het peloton’, luidt het scherpe oordeel van Peter De Keyzer van BNP Paribas Fortis.

De grootbanken hebben grote twijfels over de slagkracht van de politici in een verkiezingsjaar. Peter Vanden Houte van ING België vreest dat de regering zal aarzelen om ‘moeilijke maatregelen te nemen’. Ze nemen het de politici kwalijk dat ze niet geprofiteerd hebben van de lage rente en de tijdelijke rust in de eurocrisis om vroeger in te grijpen.

Alle drie de grootbanken onderstrepen dat er de voorbije twee jaar te weinig is gedaan om de concurrentiële handicaps van ons land aan te pakken.

Als de politici niet ingrijpen, bestaat volgens hen het risico dat Belgie niet lang meer zal kunnen profiteren van zijn huidige rentevoordeel. De grote vrees is dat beleggers het komende jaar gaan panikeren over de economische én politieke toekomst van ons land."

Lees :  http://www.standaard.be/cnt/DMF20130612_061.

Be that as it may. Echt objectief kan de mening van die heren nooit zijn.

En met de grootbanken zelf is er natuurlijk totaal niets aan de hand. Tout va très bien, madame la marquise ...

No comments: