Te mijden

Lees : http://www.knack.be/opinie/columns/jan-blommaert/het-elitaire-vlaanderen-van-de-n-va/opinie-4000338463056.htm.

Een nogal overtuigende lijst van de punten waarom de partij van de leider te mijden is.

De auteur besluit :

"Deze elementen keren telkens weer terug. Net zoals een bestuurscultuur die overleg en inspraak met minder favoriete groepen burgers minacht, revanchisme predikt tegenover vroegere bestuursploegen (al zijn die, zoals in Antwerpen, nagenoeg identiek aan de huidige), deskundige standpunten naast zich neerlegt wanneer deze de eigen visies dreigen klem te rijden, blijk geeft van verregaande onkunde en onwetendheid wat betreft nationale en internationale regelgeving, en zonder omwegen de belangen van de enen laat primeren boven die van anderen. De Wever noemt dit ‘het primaat van de politiek’: hij zelf en niemand anders beslist; de rest heeft zich daar naar te schikken. Vlaanderen is niet meer van iedereen.

Ziedaar de kracht van verandering. Ziedaar dat warme en inclusieve Vlaamse nest dat de N-VA zo graag en gepassioneerd bepleit in haar propaganda. Nooit kreeg Vlaanderen een zo elitair gelaat, en nooit werden zij die niet tot de elite behoren – en dat zijn er nogal wat – zo nadrukkelijk uitgesloten in een volstrekt gepolariseerd maatschappijmodel."


En, meneer Blommaert, het hangt er maar van af wat je "elite" noemt. ,Dat is een term die ik zeker niet zou gebruiken wanneer ik de club van de leider zou moeten beschrijven !

Brr.

1 comment:

Anonymous said...

Leugenachtig, kwaadwillig, incompetent.