Orwell 2013

"De zaden van het digitale totalitarisme liggen er. Daarmee is niet gezegd dat de dictatuur automatisch voor de deur staat, maar wel dat dit te belangrijk is om exclusief over te laten aan duistere inlichtingendiensten, privébedrijven die er grof geld aan verdienen en een select kransje van aan geheimhouding gebonden politici die constant moeten vrezen voor hun eigen carrière."

“We moeten op onze hoede zijn voor onterecht invloed, of die nu gezocht is of niet, van het militair-industrieel complex”, waarschuwde president Dwight D. Eisenhower in zijn afscheidsrede in 1961. “Het potentieel voor een desastreuze opgang van misplaatste macht bestaat en zal blijven bestaan. We mogen het gewicht van deze combinatie nimmer onze vrijheden en het democratische proces laten bedreigen. We mogen niets als verworven beschouwen. Alleen een alerte, goed geïnformeerde bevolking kan ervoor zorgen dat het reusachtige industriële en militaire apparaat op de juiste wijze samengaat met onze vredelievende methodes en doeleinden.”

Lees : http://www.knack.be/opinie/columns/tom-vandyck/orwell-in-amerika-hoe-obama-de-deur-openzet-voor-het-totalitarisme/opinie-4000325945609.htm.

"Daarmee is niet gezegd dat de dictatuur automatisch voor de deur staat", maar veel scheelt het niet meer. Het is vijf voor twaalf. Onze enige hoop is dat, zoals ik het eens hoorde verklaren door een Amerikaans admiraal, de hoeveelheid informatie zo oneindig groot wordt dat de gebruikers er in kunnen verdrinken.

No comments: