L'été meurtrier

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160726_02400516.

De onmacht is totaal. L’été meurtrier van 2016 laat geen ruimte meer voor hoop op spoedige beterschap. De vijand is een draak met vele koppen en hij is aan de winnende hand. In een guerrillaoorlog kan de kleine uitdager de grote tegenstander zwaar treffen en afmatten, maar hij moet zijn verliezen wel beperkt houden. In deze strijd lijken er steeds nieuwe soldaten op te staan en zijn hun levens van geen tel. Ze zoeken de dood. Hij maakt deel uit van hun strategie. En dat maakt hen haast ongrijpbaar. ...

Het lukt steeds moeilijker om een schijn van eendracht tegen een zo meedogenloze tegenstander te behouden. ...

De islamistische terreur viseert de open samenleving. Die zit gevangen in een ijzeren paradox, een onstuitbare oorlogsdynamiek. Tegenover een nihilistische vijand kan ze zichzelf alleen beschermen door stap voor stap haar openheid en vrijheid in te leveren. Om haar waarden te beschermen, moeten we ze in quarantaine plaatsen. Veiligheid gaat immers voor alles. Zonder veiligheid betekent vrijheid bitter weinig.

Inderdaad, "De vijand is een draak met vele koppen en hij is aan de winnende hand"

De jihad die al jaren  in volle hevigheid en met ontelbaar meer dagelijkse slachtoffers woedt in een significant deel van de islamitische wereld  is nu geexporteerd naar Europa.

No comments: