Promenade

Mia Doornaert :

"Wat ook de bloedende harten en andere gebruikelijke verdachten weer zullen beweren, dit was geen plotselinge ‘wanhoopsdaad’ van een ‘losgeslagen individu’ tegen een ‘onrechtvaardige maatschappij’. Het was, in plaats en tijd, een weloverwogen daad van haat, niet tegen wat de Fransen doen, maar tegen wat ze zijn. Een daad van haat tegen een beschaving die van het leven houdt, vanwege een versie van de islam die de dood verheerlijkt. 

De dader was blijkens een in de vrachtwagen gevonden identiteitskaart een 31-jarige Frans-Tunesiër. Als dat de ware identiteit is, kunnen we minder dan ooit nog illusies hebben. Sinds de Bataclan in Parijs en sinds 22 maart in Brussel was het al duidelijk: in onze eigen landen leven honderden of duizenden mensen die onze maatschappij haten en tot terreurgeweld bereid zijn.

De bombardementen opvoeren op de stellingen van Islamitische Staat in Irak zal daar niets aan veranderen. Het antiterreurbeleid zal veel waakzamer moeten worden jegens de eigen bewoners. En we zullen zelf, helaas, waakzamer moeten worden in het leven van elke dag, zonder daarom af te zien van ons normale leven en vermaak. De ‘tijd van de onschuld’ is definitief voorbij."

Lees : http://www.standaard.be/plus/20160715/avond?page=16.

No comments: