Aardgas

"In 2030 zet Nederland een punt achter de aardgasleveringen aan België. Vanaf 2024 worden die al stapsgewijs afgebouwd. De reden: de gasvoorraad is niet oneindig, en bovendien veroorzaken de boringen naar gas aardbevingen bij onze noorderburen.

Geen Nederlands aardgas meer, dus moeten we op zoek naar een nieuwe leverancier. Maar zo eenvoudig gaat dat niet. Immers: de Nederlanders leveren zogenoemd L-gas, en dat bevat een hogere concentratie aan stikstof dan het H-gas van andere distributeurs. Het Nederlandse L-gas vervangen door H-gas gaat dan ook niet zomaar: eerst moet elke individuele gasaansluiting een veiligheidscontrole ondergaan, en in bepaalde gevallen ook een aanpassing.

Het belooft een werk van lange adem te worden. 1,6 miljoen gezinnen verwarmen zich of koken vandaag immers met Nederlands aardgas. Zoveel installaties krijg je niet in één-twee-drie gecontroleerd en aangepast." 

Lees : http://www.demorgen.be/binnenland/1-6-miljoen-aardgasaansluitingen-te-controleren-wie-betaalt-de-rekening-b82cfd0e/.

Stop toch die cinema, mensen.
Wie zou dat moeten betalen ? De leverancier.
Wie zal dat betalen ? De klant natuurlijk !

No comments: