Oude bomen

"Ook al blijven een paar kamers of zelfs een hele verdieping onbewoond, voor veel tachtigers met een eigen huis is verhuizen de grootste nachtmerrie. Ze zijn eraan verknocht. Ondertussen hebben jonge gezinnen het moeilijk om betaalbare huisvesting te vinden."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160818_02429660.

Respect, eigendomsrecht en zelfbeschikking worden stilaan politiek zwaar incorrecte begrippen. Wanneer ons economisch nut wegdeemstert kunnen we ook maar beter wegdeemsteren of liever nog zo snel mogelijk verdwijnen.

Stel je voor dat de jongere "werkende" generatie ons pensioen moet betalen waar we ons ganse leven voor afgedragen  hebben aan de staat maar maar dat diezelfde  overheid systematisch verspild heeft ...

Ik krijg het "v. s." (sorry voor de  uitdrukking) van dat soort redeneringen. Misschien kunnen ze ons beter in enkele centraal gelegen concentratiekampen stoppen en de sleutels weggooien ?

2 comments:

Pablo Carpintero said...

"Maar wat dan met die ontsporende kosten van de vergrijzing? Wel, we kunnen alvast beginnen met het corrigeren van het uitgangspunt. In alle debatten lijken we te vertrekken van het wegwerken van een last, van kosten. Vergrijzing is zo bekeken een lastig neveneffect van onze welvaartsstaat en de prijs daarvan dient op alle mogelijke manieren te worden gedrukt, tot aan de optie van ‘wat minder lang leven’ toe.

En dat is compleet fout. Een goede oude dag voor iedereen zou net het uitgangspunt moeten zijn. Op basis daarvan gaan we dan kijken hoe we dit kunnen realiseren. Een overheid die voldoende zorgaanbod voorziet, een rusthuisfactuur die niet hoger is dan het pensioen… het zijn dit soort ideeën die we nodig hebben."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160824_02437987.

Pablo Carpintero said...

En ook : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160823_02436266.