Bankenlobby

"Dat de bankenlobby probeert om de belastingen voor banken te verlagen hoeft niet te verwonderen. Dat de lobby hiervoor zelfs ethisch minder fraaie argumenten zoals het ontslaan van werknemers gebruikt, misschien al meer. Als de overheid effectief gelooft dat de banksector geen werknemers zal ontslaan in ruil voor minder belastingen of meer subsidies, dan heeft ze helaas niet veel geleerd uit de geschiedenis met de auto fabrikanten (denk maar aan de miljoenen voor opel Antwerpen of ford Genk).

De bankenlobby doet dus wat van haar verwacht kan worden, ieder argument -of het nu steek houdt of niet- gebruiken om de overheid in haar voordeel te beïnvloeden."

Lees meer : http://www.knack.be/nieuws/belgie/heeft-john-crombez-gelijk-als-hij-beweert-dat-de-banken-te-veel-winst-maken/article-opinion-745267.html.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Lees ook : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160829_02444661.

"Bovendien dreigen de banken er steeds openlijker mee om ‘gratis’ diensten zoals cash afhalen aan de automaat en een adviesgesprek met de bankier betalend te maken. Enkel uit schrik voor de reactie van de klanten durven ze dat nog niet. De vraag is: hoelang nog?"

Is er dan geen grens aan hun heb- en heerszucht ? Neen !!

Nationalizering loopt waarschijnlijk uit op een kleinere ramp dan wat er staat te gebeuren indien de banken verder hun ziekelijke graaizucht mogen uitleven !