Nog maar eens Turkije

"De Turkse overheid heeft de toestemming geweigerd om op maandag 15 augustus eucharistie te vieren in de ruïnes van het klooster van Sümela aan de Zwarte Zee. Dat was sinds 2010 een jaarlijkse gewoonte geworden. De viering stond gedurende zes opeenvolgende jaren symbool voor de goede wil van de Turkse regering voor religieuze minderheden in het land.

Officieel worden de restauratie van de gebouwen en de stabiliteitsproblemen ingeroepen als rechtvaardiging voor het verbod. De Grieks-orthodoxe minderheid vreest dat hier vorig jaar voor het laatst een viering was voor Onze-Lieve-Vrouw van Sümela."

"De weigering is een teken aan de wand voor de huidige toestand van de godsdienstvrijheid en mensenrechten in Turkije."

Lees : https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/nieuws/turkije-weigert-toestemming-voor-mariaviering-s%C3%BCmela.

Nog maar een aanwijzing dat er voor het door het huidige regime beheerste Turkije geen plaats is in de EU.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

"De Duitse regering beschouwt Turkije als een ‘centraal actieplatform’ voor islamistische en terroristische organisaties. Dat staat in een vertrouwelijk document dat de Duitse zender ARD te pakken kon krijgen.

ARD kon de hand leggen op een vertrouwelijk antwoord van de Duitse regering, op een parlementaire vraag van oppositiepartij Die Linke.

In het antwoord stelt de Duitse regering dat Turkije zich ‘als gevolg van de vooral sinds 2011 stapgewijze geïslamiseerde binnen- en buitenlandpolitiek’ heeft ontwikkeld tot ‘centraal actieplatform voor islamistische groeperingen uit het Nabije en Midden-Oosten’."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20160816_02426609.

Waarom klinkt dat niet onwaarschijnlijk ?