Alcohol

"Er zijn nieuwe Vlaamse richtlijnen voor de maximale consumptie van alcohol. Meer dan tien consumpties per week wordt voortaan beschouwd als problematisch, aldus het expertisecentrum VAD. Er wordt voor het eerst geen onderscheid meer gemaakt tussen mannen en vrouwen.

Het Vlaams expertisecentrum voor alcohol en andere drugs (VAD) vindt de huidige norm van drie glazen alcohol per dag voor een man en twee voor een vrouw niet meer oké. Tot vandaag was de alcoholconsumptie van een man die elke week 21 pintjes dronk ‘aanvaardbaar laag’. Idem voor een vrouw die het op veertien witte wijntjes per week houdt. Alleen wie meer dronk, had een probleem. In Vlaanderen ging het om 12 procent van de mannen en 11 procent van de vrouwen."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20161125_02590951.

Ik "gebruik" gemiddeld zeker minder dan één consumptie per week. Maar bij het lezen van de bijna onophoudende stortvloed aan  al dan niet tegenstrijdige adviezen van regionale, nationale of internationale  expertise- en studiecentra over alle mogelijke en onmogelijke onderwerpen zou een mens van wanhoop nog alcohol verslaafd kunnen  worden !

1 comment:

Pablo Carpintero said...

In dezelfde krant : http://www.standaard.be/cnt/dmf20161124_02590108.

"Luister niet te veel naar al die goedbedoelde adviezen van de anti-alcoholbrigade, drink gewoon met mate ..."