Zakken vullen

"Voormalig Europees Commissaris Karel De Gucht (Open Vld) ontvangt, net als 15 van zijn vroegere collega's, nog altijd een 'overgangsvergoeding' van de Europese Commissie. Hoewel De Gucht al twee jaar geen Europese post meer bekleedt en sindsdien aan de slag is gegaan bij bedrijven als ArcelorMittal en Proximus, gaat het volgens berekeningen van de Duitse krant Die Zeit om een bedrag van bijna 125.000 euro per jaar."

Lees : http://www.demorgen.be/politiek/-de-gucht-krijgt-nog-altijd-bijna-125-000-euro-per-jaar-van-europese-commissie-b6074b95/.

Alsof dat de gewoonste zaak ter wereld is ... En dan zijn ze verwonderd dat Jan met de pet de met geld gooiende EU uitspuwt !

1 comment:

Pablo Carpintero said...

In een reactie bevestigt Karel De Gucht dat hij net als zijn gewezen collega-commissarissen inderdaad nog een overgangsvergoeding ontvangt. Hij nam eind 2014 afscheid van de Europese Commissie en kan nog tot 1 november 2017 aanspraak maken op de premie. "Dat is zo, hé, dat is het systeem. Al mijn voorgangers hebben in dat systeem gefunctioneerd en ook de huidige commissarissen zullen binnen dat systeem functioneren."

Lees : http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2810439.

Daar is maar één antwoord op : het systeem deugt niet.