Economische opleidingen

"Crisis doet studenten voor economie-opleidingen kiezen."

"Jongeren zien in crisistijden een hogere economische opleiding meer en meer als een zekerheid op een job die voldoende toekomstperspectieven biedt" ... "Deze generatie wil heel goed begrijpen wat er de voorbije jaren allemaal is misgelopen."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1492069/2012/08/28/Crisis-doet-studenten-voor-economie-opleidingen-kiezen.dhtml.

Het citaat is bijna ongelooflijk : iedere economist heeft zijn/haar oplossing of denkt te weten waar de oplossing gezocht moet worden, maar er zijn nooit meer economisten geweest dan nu, en de crisis is nog nooit zo diep geweest als nu. Ik zou bijna durven schrijven dat de economische wetenschap haar eigen onnut aan het bewijzen is, en dat kan ook niet anders : het is geen exacte wetenschap (voor zo ver die al bestaan).

Die keuze zegt veel over de prioriteiten en het gebrek aan inzicht van onze maatschappij !

De toestand is al erg genoeg zonder dat er elk jaar nog enkele duizenden specialisten van niets en hogepriesters van valse goden bijkomen. En ondertussen wordt het een heikele onderneming om nog een "stielman" te vinden. Indien de studenten toekomstperspectieven willen kunnen ze beter loodgieter, schrijnwerker, electrieker, slotenmaker enz ... worden. Dan zal hun maatschappelijk nut door niemand worden aangevochten, ook niet door verbitterde oude economisten zoals ondergetekende.

No comments: