Geloof

Een van de leerling tovenaars van het volksnationalisme heeft nog eens zijn dogmas verkondigd.

“Als de Vlamingen Di Rupo willen straffen, dan kunnen ze dat in oktober,” aldus Jambon.

Hij weet ook : “Onafhankelijkheid is geen doel op zich, het is een manier." (Het heerschap richtte zich tot een Waals publiek). "Wat wij willen is een goed draaiende economie, met weinig armoede en mensen die werken. N-VA gelooft dat autonomie voor Vlaanderen de beste methode is om het welzijn en de welvaart van de burgers te garanderen, niet alleen in Vlaanderen maar ook in Wallonië. Ik heb het gevoel dat we steeds meer mensen daarvan aan het overtuigen zijn”.

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/jan-jambon-straf-di-rupo-kies-n-va/article-4000166614242.htm.

Waarom zouden we Di  Rupo willen straffen ? Zijn wij dan schoolkinderen ? De man heeft relatieve rust gebracht in het land en waar er rust is zijn er geen proteststemmen meer.

En de leider en zijn leerling tovenaars hebben nog geen enkele, maar dan ook geen enkele overtuigende aanwijzing gegeven dat ze het land beter zouden kunnen besturen. Di Rupo mag dan al aan het hoofd staan van een niet echt overtuigende en daadkrachtige ploeg, maar een overwinning voor de alles behalve sociale maar eerder ultra-liberale volksmenner zou leiden tot een echte politieke, sociale en economische catastrofe.

En dat is mijn geloof en mijn overtuiging.

No comments: