Gespuis aan de macht

"Wij krijgen slagen omdat we flik zijn".

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120810_00255037 en http://www.standaard.be/meningen/commentaar/index.aspx.

Voor één keer volg ik in de voetstappen van de media en kies ik een sensationele titel die de al bittere waarheid nog eens schandalig uitvergroot.

Als zoon van een rijkswachter heb ik nooit veel respect gehad voor de gemeentelijke politie, die reeds in de jaren vijftig bekend stond voor haar halfslachtig optreden ; want ze mochten meneer de burgemeester niet in moeilijkheden brengen niet waar ? Dat gebrek aan respect gold voornamelijk voor een deel van de Brusselse flikken die zich gedroegen als slungels in wat toen nog een uniform kon genoemd worden.

Sindsdien is de toestand zeker niet verbeterd. Een politie die niet durft in- of doorgrijpen, en die dan nog verraden wordt door een falende justitie en politiek correcte politici die de andere kant opkijken.

Maar dat een bende gevaarlijke snotneuzen en gangsters buurten en mensen gaan terroriseren, dat is meer dan een oceean te ver !

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Intussen is ook mijn respect voor de "federale" totaal verdampt.