Olympia

Paul De Grauwe schrijft zeer terecht :

"Ik hoor nu stemmen dat ons topsportbeleid moet verbeteren, en meer middelen moet krijgen. Waarom zouden we dat doen? Om meer medailles te veroveren bij de volgende Olympische Spelen? Niemand wordt daar beter van, tenzij het BOIC en het kleine aantal atleten dat een medaille verovert en deze buiten proportie zal kunnen 'verzilveren'. Als er een beter sportbeleid moet komen dan is dat in de breedte, opdat meer mensen betere mogelijkheden krijgen om aan sport te doen. Er is geen goede reden waarom het sportbeleid meer aandacht zou moeten besteden aan de topsporter dan aan de gewone sporter."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1484999/2012/08/13/Niemand-wordt-beter-van-meer-medailles.dhtml.

En toch ben ik het niet volledig eens met de prof. De overheid moet eindelijk eens gaan inzien dat ze niet alles kan bevorderen of financieren. In mijn boek is bevordering van de sport geen basisprioriteit van de overheid. In mijn boek is dat een domein waarop zelfs nog bespaard kan worden.

No comments: