Verdraagzaamheid

"De Italiaanse bisschop Camillo Ballin, apostolisch administrator van Noord-Arabië, verhuist zijn nuntiatuur van Koeweit naar Bahrein. Hij blijft nuntius. In Noord-Arabië, met landen als Koeweit, Yemen, Bahrein en Qatar, wonen naar schatting 2 miljoen rooms-katholieken, onder wie vele gastarbeiders uit de Filippijnen en andere landen van Azië.

De verhuis van de nuntiatuur heeft te maken met de groeiende culturele en religieuze openheid in het koninkrijk Bahrein, terwijl radicaal islamitische groepen terrein winnen in Koeweit. De apostolische-adminstrator Ballin klaagde recentelijk nog het terugschroeven van de godsdienstvrijheid in Koeweit aan. In april werd er een nieuw artikel van het strafrecht goedgekeurd, waardoor de doodstraf kan worden uitgesproken voor mensen die zich schuldig maken aan godslastering of belediging van de profeet Mohammed. De regering van Koeweit wil ook de bouw van nieuwe kerken en gebedsplaatsen van niet-islamitische gemeenschappen verbieden."


Lees : http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=108572.

Wat die man al dan niet doet zal mij worst wezen, maar toch wil ik even de nadruk leggen op bepaalde aspecten van het leven in het Midden Oosten. Niemand kan miskennen dat islamitische regimes uiterste verdraagzaamheid beoefenen. Wederkerigheid is dan ook totaal onvoorstelbaar : zo'n grootmoedigheid kunnen wij hier in het verdorven Westen al lang niet meer opbrengen.

Bovendien hebben wij hun olie nodig, en een kermis is een geseling waard ... En wie heeft hier nog enige belangstelling voor het lot van die secte van zwartrokken die zich overal met alles willen bemoeien ?

No comments: