Routine

'Voor sp.a-staatssecretaris John Crombez is niet duidelijk hoe de restbank Dexia de teruggedraaide loonsverhoging voor kaderleden op een andere manier mogelijk alsnog zal uitbetalen ...

Crombez is 'not amused'. Hij ziet in de hele saga een nieuwe aanwijzing dat banken "eigenlijk stilletjes terug in hun oude doen geraken". "Maar constant zeggen: 'we moeten afslanken, we moeten besparen' en dan de toplonen verhogen, dat kan toch niet", vindt de socialist.'

Lees : http://www.vandaag.be/binnenland/144284_crombez-banken-hervallen-in-hun-oude-doen.html.

De banken hervallen inderdaad in hun  oude routines.

En wiens schuld is dat ?

4 comments:

Pablo Carpintero said...

Een domme vraag : indien meneer K.G. meneer K.D.B. nodig heeft bij Dexia (zie http://www.standaard.be/cnt/dmf20140123_00943845);, hebben wij dan de heer K.G. nog nodig ?

Pablo Carpintero said...

‘De Belgische banksector is schaamteloos ondankbaar voor dit land, dat miljarden heeft gepompt in hen om ze te redden, heeft inspanningen gevraagd van de bevolking daarvoor. Dexia bakt het het bruinst van allemaal. Op een moment dat alle loontrekkenden in dit land hun loon geblokkeerd heeft, op het moment dat de Dexia-werknemers de broeksriem moet aantrekken, beslissen zij om het directiecomité uit te breiden van drie naar zes en om hun loon op te trekken.’ (Dirk Van der Maelen).

Schaamteloos ondankbaar is zacht uitgedrukt.

Anonymous said...

Indien de "tseven" denken dat ze stemmen zullen winnen met de bankiersliefde van Geens zullen ze van een koude kermis thuis komen. En hebben jullie opgemerkt dat de leider ook eerder in dat kamp schijnt te zitten ?

Pablo Carpintero said...

De recente track record van de niet verkozen minister van financiën maakt kristalklaar aan welke kant zijn gevoeligheden liggen !