Wablieft ?

"De Verenigde Naties hebben vrijdag niemand minder dan Saoedi-Arabië verkozen tot lid van de VN-Commissie voor Vrouwenrechten. Maar de verkiezing kan op weinig bijval rekenen: het salafistische koninkrijk behoort tot de meest vrouwonvriendelijke landen ter wereld."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20170424_02849513.

Dat is gewoonweg onvoorstelbaar ! In welke wereld leven wij ? Zijn wij in het Westen een wereld van kontenlikkers geworden ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

"Wie heeft het in zijn hoofd gehaald dat notoir misogyne regime, waar de vrouw steevast als een onmondig kind wordt behandeld, aan een zitje te helpen? Feit is dat Saudi-Arabië voortaan in de raad zal zetelen die wereldwijd adviezen geeft over vrouwenrechten.

Waarom zouden we, nu we toch bezig zijn, Noord-Korea niet op­nemen in het VN-Ontwapenings­bureau, zoals iemand op Facebook hoonde. Moet ik werkelijk nog beklemtonen dat Saudi-Arabië een van de ergste landen op aarde is waar je als vrouw geboren kunt worden? Waar vrouwen niet alleen opgesloten zitten in de gevangenis van hun kleren, maar ook binnen de muren van hun huis. Een land waar ze alleen de straat op mogen, als ze vergezeld zijn door een mannelijk familielid. Hoe oud die man is, maakt niet uit: door zijn geslacht is hij automatisch superieur aan haar. Als een vrouw er verkracht wordt, loopt ze het gevaar gestenigd te worden in plaats van beschermd."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20170426_02853962.

Naar het schijnt is ons apenlandje een van de vijf leden van de EU die deze knieval voor een van de ergste misogyne regimes ter wereld goedgekeurd heeft.