Zonder commentaar

"Als de Turken in Europa willen opkomen tegen ‘de kleinkinderen van het nazisme’ daar, moeten ze bij het referendum op 16 april stemmen vóór een grondwetswijziging. Dat heeft Turks president Recep Tayyip Erdogan gezegd. Erdogan denkt ook aan een referendum over de herinvoering van de doodstraf. ...

De Turkse kiezers in Europa moeten ‘de kleinkinderen van het nazisme in Europa’ het hoofd bieden en de grondwetswijziging steunen, aldus Erdogan. Die wijziging moet de Turkse president onder andere meer macht geven.

Advertentie
Gisteren noemde Erdogan de Europese Unie nog ‘een alliantie van kruisvaarders’, die sinds de start van de toetredingsonderhandelingen ‘de hele tijd tegen ons liegen’. Vandaag verklaarde Erdogan dat hij die onderhandelingen na het referendum zal evalueren.

Om nog wat olie op het vuur te gooien, verklaarde de Turkse president tot slot dat hij indien nodig, bereid is om ook een referendum te organiseren over de herinvoering van de doodstraf in Turkije. Die werd meer dan tien jaar geleden afgeschaft om de kansen op een toetreding tot de Europese Unie te vergroten."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20170403_02814680.

Die gevaarlijke onrusstoker heeft inderdaad geen plaats in de EU. Gaan ze hem nu nog de kans bieden om de deur toe te slaan ?

No comments: