Zelfbedruipend

"Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten vindt niet dat de overheid nog langer moet instaan voor de financiering van een geloof. En dus wil ze grondwetsartikel 181 aanpakken. ...

Om de scheiding tussen kerk en staat te bekrachtigen, wil Open VLD grondwetsartikel 181 voor herziening vatbaar verklaren. Dat artikel regelt de financiering van de erediensten en de vrijzinnigheid. ‘De tijd is rijp om deze discussie aan te vatten’, benadrukt Rutten. ‘Alle religies moeten zichzelf bedruipen.'"

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20170414_02835245.

Het lijkt me evident dat de overheid de gelovigen niet langer moet financieren. Het zou wel eens kunnen dat het wegvallen van die steun een serieuze boost zou geven aan het religieus leven.

Maar het lijkt mij even evident dat de staat niet langer de politieke partijen  en alle politiek gekleurde verenigingen  moet financieren.

Hetzelfde geldt voor alle hobbyclubs, cultureel of niet getinte verenigingen, en voor een pak andere initiatieven, want de overheid blijft armen vol belastingsgeld uit het raam gooien. Het uitkopen van kiezers moet eens en voor altijd gestopt worden.


No comments: