Zeven

"Fons Leroy, de topman van de VDAB, vindt dat er nog teveel beslissingen federaal genomen worden om Vlaams een volledig activeringsbeleid te kunnen voeren.

Een Zevende Staatshervorming. Verschillende partijen gaven daags na de Zesde Staatshervorming onder de regering Di Rupo al aan dat die er ooit zou moeten komen. En VDAB-baas Fons Leroy geeft nu al een voorzet over wat er volgens hem zeker in moet zitten. ‘Voor sommige zaken zitten we nog steeds vast in een federaal arbeidsrecht dat niet is aangepast aan het Vlaamse arbeidsmarktbeleid’, zegt hij in De Tijd."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20170426_02852346.

Die carrousel houdt nooit op. Hervormen met een apothekerschaaltje lukt nooit.

Er zijn slechts twee theoretische oplossingen : volledige onafhankelijkheid van Flaanderen, hetgeen op korte termijn op een ongeziene katastrofe zou uitlopen, of herfederalisering, indien dat de juiste term is, ofte terug naar een unitair België, hetgeen nu ook al praktisch onmogelijk geworden is.

Dus lijkt verder prutsen en knoeien de enige uitweg ; en dat past dan perfect bij het karakter van de meeste politici - met mijn excuses aan de enkele uitzonderingen.

Arm Flaanderen, arm België !

1 comment:

Anonymous said...

Het ganse land onder curatele ?